Polskie Gwary

Przepis na polskie racuchy z jabłkami

Składniki:

2 filiżanki mąki uniwersalnej
2 szklanki mleka
2 jajka
2 średnie jabłka, obrane i pokrojone na małe kawałki
2 łyżki cukru
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki soli
Masło na patelnię

Instrukcje:

W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon i sól.
Dodaj mleko i jajka i dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
Do ciasta dodać kawałki jabłek i dobrze wymieszać.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj odrobinę masła.
Wlać około 1/4 szklanki ciasta na gorącą patelnię i smażyć przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż się zarumieni i będzie ugotowane.
Podawać na gorąco z syropem klonowym lub dżemem jabłkowym.

Smacznego !

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top
%d bloggers like this: